Wake up call.

Det finns saker i livet som ger starka aha-känslor. Man vaknar upp ur en slags drömvärld och får en skopa iskallt vatten över sig som present. Man stannar upp och tänker till. Omvärderar tankesätt och ageranden.

Låt mig förklara.
Igår såg jag en heroinist. Och nu tänker ni såklart; "Men vadå, En pundare har väl alla sett. Är väl inget konstigt.". Förvisso! Men den här snubben jag såg var MITT uppe i sin injicering. Han satt mitt uppe i ruset. Han hade kanylen kvar i handen och det droppade blod ifrån den. BLOD. Han hade dessutom lagt sig på ett ställe för att kunna vara ensam. Oupptäckt.
Det var en hemsk syn. Skärrande.
Fem minuter senare står jag inne på NK-gallerian och tänker köpa en skjorta för 1200 spänn. En skjorta.

Här kom skopan. Skopan fylld med femtio liter iskallt vatten, rakt ner på huvudet. Jag har just bevittnat en snubbe som är så långt ner i näringskedjan att inte ens parasiterna bryr sig. Och jag står och tänker betala 1200 kronor för ett klädesplagg.
Jag sa nej. Det här var helt absurt. Jag kunde fan inte göra det.
Så jag köpte sprit för pengarna istället för det såg mycket roligare ut att vara berusad och hög!

David Månsson.

Kommentarer:

1 Faster than an 8ball:

skriven

Åh David! Du har lärt dig vad som är viktigt här i livet och konsten att prioritera. Stort. Jag har ett gäng uteliggarsvidar från 80-talet som du kan använda på din väg till ultimate bliss. HÄPP!

Kommentera här: