We will always have Paris...

Paris är ju allmänt känt som The city of löve. Staden där romantiken flödar. Där kärleken rinner i floder likt Niagrafallen. Där det finns en någon för alla. Där ingen fryser oavsett årstid. Värme, ljus, trygghet och kramar. Låter bra va?

Men vad är Paris egentligen? Om vi bortser ifrån detta?
Jo. Paris är en stad vars utkanter fungerar som en stor soptipp. Man slänger sopor i drivor runt staden så att det bildar en äcklig mur av skit inte ens uteliggarna orkade plocka på sig. Ja uteliggare. Det finns sådana i Paris med. Många till och med.

uteliggare

Och staden i sig? Ingen pratar engelska. Det är ju jävligt attraktivt 2010. Det luktar avlopp och piss i varenda gata. Och då ska vi inte ens gå in på tunnelbanan. Där rinner det piss i floder ifrån uteliggare och arga immigranter ifrån Afrika som brölar på alla möjliga språk man inte pratar. Till och med kroppspråket är svårtytt.

Men Eiffeltornet då, det är ju nice? Jovisst. Svindyrt. Högt upp så dimman blockerar utsikten. Det är kallt så ini helvete och det står vakter med vapen beredda att skjuta eventuella självmordshoppare(inte alls motsägelsefullt). Nere vid botten av denna symbol för franska revolutionen så finns det massvis med folk som säljer små miniatyrversioner av Eiffeltornet. Det kostar bara typ 300 miljoner att köpa ett torn. Sounds fair?

Och som när jag var där, börjar det regna åker tornen in i en påse fort som fan och vipps så ligger det paraplyer där för försäljning för omkring 200 kronor. I Frankrike hatar man turister och försöker därför skrämma bort dom med absurda priser på saker och ting och stinkande gator och sopor i utkanten. De skickar ett tydligt budskap direkt vid utkanten...

Paris - The city of shit skulle jag vilja säga. Sacre bleu.

David Månsson.

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Nu är vi i Dublin, skriv något om den staden med!

2 emelie:

skriven

du har så rätt!

3 Gustav:

skriven

Eh.. Eiffeltornet är inte en symbol för franska revolutionen, det är en rest från världsutställningen i Paris år 1889. Rätt ska vara rätt. I övrigt kan jag hålla med om att fransmän inte alltid är klokast.

4 Månsson:

skriven

Eh.. Eiffeltornet byggdes till ett kommande 100-årsfirande för franska revolutionen(världsutställningen du pratar om). Sååå jo. Rätt är alltid rätt.

5 bitterfittan:

skriven

haha älskar ditt inlägg

6 Ellen:

skriven

Haha, fy fan vilket bra inlägg. Håller med till 100 %. Var där i mitten av juli, usch fy och blä.

7 mathilda:

skriven

nu blir jag ledsen!

Kommentera här: