Jag och min vän Tawandi.

Tawandi säger ni. Vad är det? Går det att äta?
Nej mina vänner. Det går inte att äta. Tawandi är min kompis som jobbar på arbetsförmedlingen. Han brukar ringa mig då och då och tala swahili i ett par minuter sedan lägga på.

Som ni kanske förstår så har inte jag och Tawandi en speciellt bra verbal relation. Den bygger mer på kroppsspråk samt kommunikation med diverse smajlisar vi ritar på papper.
Så vad vill Tawandi nu för tiden? Ja av hans senaste telefonsamtal att döma så ska tydligen det jobbprogram jag är inskriven i avslutas.
Det program vars papper jag fått jävlas med upprepade gånger då han informerat mig fel om hur man ska fylla i alla uppgifter.

Nej Tawandi. Vi ska inte avbryta mitt arbetsprogram. Jag har kollat upp på vilka grunder man avslutar denna skit. Följande skäl är godtagbara;

-Påbörjar en period med föräldrapenning på heltid.
-Påbörjar en utbildning.
-Påbörjar en period av sjukfrånvaro på heltid.
-Påbörjar ett arbete på heltid.
-Varit medlem i 15 månader.

Kära Mandela. Jag har varit medlem i 11 månader. Jag arbetar inte heltid. Jag saknar ungar. Plugget hatar mig. Jag är friskare än en havsvind. Med andra ord så besitter jag hela 0 av 5 kriterier för avskrivande! Skrämmande.

Jora

Imorgon ska jag gå in på arbetsförmedlingen i min nysydda KKK-uniform bärandes på ett brinnande kors. Jag ska domdera och skandera mina krav tills dess att vi förstår varandra.
(Stycke som enbart är skrivet med humor. Jag är inte nazist, rasist eller basist. Det är roligt för dom som inte tar sig själv på så jävla stort allvar. Feminister till exempel. Usch.) 

David Månsson.

Kommentarer:

1 [LOG]Lakorov:

skriven

Jävla ogga bogga. Han får väl säkert provision på de personer han avslutar aktivitetsstödet för! Vilket land vi lever i.

2 emelie:

skriven

HAHAHAHA!!

Kommentera här: